Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Intern de eigen IT-omgeving optimaal beheren en tegelijkertijd patiëntgegevens maximaal beveiligen is een flinke uitdaging voor een zorginstelling. Een cloudoplossing kan veel zorgen uit handen nemen. Om healthcare instellingen bij deze uitdagingen te ondersteunen, lanceerde Intermax in 2018 een eigen healthcloud – de eerste Nederlandse cloudomgeving die specifiek is ontworpen voor de zorgsector.

Herwin Jan Steehouwer (directeur business development bij Intermax) vertelt: “Natuurlijk is het spannend voor een healthcare instelling om de IT te outsourcen. Iedere zorginstelling voelt zich verantwoordelijk voor de data die zij opslaan – waaronder natuurlijk alle patiëntdata. Maar het is in veel gevallen juist veiliger om data en systemen onder te brengen bij een externe gespecialiseerde partij. Uw zorginstelling kan dan enerzijds een veilige IT-omgeving realiseren, en anderzijds meer tijd besteden aan het toevoegen van waarde aan het zorgproces. Om zorginstellingen te helpen dit te realiseren, hebben we in 2018 de Intermax HealthCloud ontwikkeld. En met succes: inmiddels hebben we al meer dan 10% van alle Nederlandse ziekenhuizen mogen aansluiten.”

100% Nederlandse cloudoplossing

De Intermax HealthCloud is een 100% Nederlandse cloudomgeving, ontworpen conform onder andere de – voor de zorg zeer belangrijke – NEN7510-normering. Ook een onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de vraag hoe ziekenhuizen de risico’s van ICT-storingen voor de patiëntveiligheid goed kunnen beheersen, was leidend bij het ontwerp van deze healthcloud. Steehouwer: “Een significant deel van het aanbod aan cloudomgevingen is Amerikaans, en zo’n 25% van de Nederlandse datacenters zijn in Amerikaanse handen. Hierbij is er automatisch sprake van Amerikaans recht. Dit zorgt ervoor dat zorginstellingen de stap naar de cloud niet goed doordacht kunnen maken. Door te kiezen voor een 100% Nederlandse cloudomgeving als de Intermax HealthCloud kan dit wel. Wanneer data binnen Nederland blijft, wordt deze immers verwerkt volgens Nederlandse wet- en regelgeving en kunt u aantonen dat u ‘in control’ bent voor normeringen als NEN7510 en DigiD.”

Uitwisseling van patientinformatie op de Intermax HealthCloud

Ook op het gebied van security voldoet de Healthcloud aan de strenge eisen van de zorgsector. Steehouwer: “De healthcare sector levert essentiële diensten, maar is verdeeld over veel verschillende private en publieke organisaties. Uitwisseling van patiëntinformatie blijft daardoor een veelbesproken onderwerp. De Healthcloud is aangesloten op diverse regionale zorgnetwerken. Daardoor is het mogelijk om met andere zorgpartijen data uit te wisselen over geëncrypteerde verbindingen. Alle data blijft daarbij in Nederland. Daarnaast is ook bijvoorbeeld disaster recovery standaard inbegrepen.”

Schaalbaar en flexibel

Dankzij de Intermax HealthCloud kunnen zorginstellingen zelf bepalen op welke manier en in welke mate ze cloudtechnologie in willen zetten. Steehouwer: “Er kan klein worden gestart, of juist ervoor worden gekozen om de volledige interne ICT-omgeving extern te laten hosten en beheren. Maandelijks kan er op- of afgeschaald worden, bijvoorbeeld voor tijdelijke projecten. U wordt dus niet meer verrast door onverwachte kosten of hoge aanvangsinvesteringen. Ook bent u verzekerd van state-of-the-art systemen. Kortom, wij geloven echt dat zorginstellingen voor de inzet van de HealthCloud meer ruimte krijgen om te focussen op het ondersteunen van de zorgprocessen, en daarmee het slimmer inzetten van IT in de zorg.”

Inhoudsopgave